Friday, August 6, 2010

baju raya tahun 2011.

tidak perlu membetulkan ur glasses& there's nothing wrong with ur screen either. saya juga mmg tak salah type tahun kat title tu. ini seme kes terjebak yang mmg tak diplan-plan langsung, haish!!! memandangkan bulan ogos ini adalah bulan kemerdekaan saya dengan rasa bangganye menulis entri ni dalam bahasa kebangsaan,  kalu rojak tu sebb tak jumpa perkataan dan ayat yang sesuwei punye pasal ok, tima kasih.

pergi ke jakel shah alam today sebabnye nak cari kain for capsquare decoration yg FW dah contract buat  for raya this year. according to the fabricator yg sepatutnye in charged the only jakel yang ade kat klang valley yg dia tak sempat borong lagi yg ade stock jenis kain yg nak digunakan tu ade kat shah alam. walaupun sebenarnye plan nye nak ke printing exhibition kat PWTC  lepas gi jumpa printer kat serdang tu with mehubby terbantut disebabkan nak kene gi cari kain bertuah tu kat shah alam punye pasal.

nasiblah baik ade kaler coding yang di idamkan biler sampai dah all the way ni kan. & sementara menunggu the sales person kat situ mengukur kain yang bermeter-meter panjangnye tuh (400m for all 3 colours yg nak digunakan) mehubby & i pon menggatallah melihat-lihat mencuci mata sambil berangan baju kaler ape nak buat untuk raya tahun depan sebab tahun ni kaler baju we've decided dah & both mehubby & laith dah siap berbaju raye dah, beli kat Jusco je sebab berkenan kaler tulah, kaler ape? jeng-jeng-jeng...tunggu! only mine je belum lagi...;(
anyway, dalam banyak2 kain & kaler kat kedai tuh, terbekenanlah kat satu jenis kain &  kaler yg jarang disukai oleh kami sefamili (well actully ade beberapa yang lain jugak lagi sebenarnye..) dapat plak ade orng tolong cucuk siap bagi discount lagi (according to the staff~anak bos jakel so, de boslah kat situ ) haish teruslah suh potong 5m, 2m & 4m for kami sekuarge. so far we've never bought kain jenis sama except for mehubby & laith lah when laith was about 3 months old siap pegi tempah sebab susah nak cari saiz kecik umur dia mase tuh but my baju was of the same kaler but jenis kain yg beza & so would this year. so next year all we have to do is pening kepala mana nak cari tailor lak nak gi tempah baju-baju tuh je nanti.


ok sikit promotion for Jakel, cos the staff (the boy staff are quite lembab though, kerje situ sebab takdak tempat lain nak ambik dorng kerje kot pasalnye yang tak bersemangat nak layan customer agaknye) are very helpful, nice & friendly even the manager~ en. mansor can be seen everywhere in the store angkat kain , layan customers & very-very friendly so not the typical manager yg asyik suh the staff buat tu nih when de sebuk main handphone je kerjenye. so saya syorkan silalah ke kedai kain Jakel ye untuk layanan yang mesrs & harga mengikut kemampuan.

JAKEL SHAH ALAM
(Di hadapan pintu belakang UITM)
No.27, 29, 31, 33 & 35,
Jalan Plumbum S7/S,
40000 Shah Alam 
please call syahirah bam-bam for direction, thank u. ;P

selamat membeli kain!;P

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...